Hoe je opgeklopte Griekse yoghurt maakt (en waarom je dat zou willen) (2024)

Door:Daniëlle33 OpmerkingenGeplaatst:19/07/2018Bijgewerkt:26/05/2022

Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Lees alstublieft onzeopenbaarmakingsbeleid.

Romig, dromerig en absoluut de lekkerste vorm van Griekse yoghurt die ik ooit heb gehad! Leer hoe je opgeklopte Griekse yoghurt maakt, mijn nieuwe favoriete niet-bakdessert om nu van te genieten of om van tevoren te maken. Serveer met vers fruit en crackers, of eet het gewoon puur!

How to Make Whipped Greek Yogurt (and Why You'd Want To) (1)Newsflash!: Dit jaar wordt nu beschouwd als “Het Jaar van de Griekse Yoghurt”.

Maar serieus, sinds ik een Instant Pot voor Kerstmis '17 kreeg, ben ik eigenlijk non-stop thuis yoghurt aan het maken. De enige keren dat ik het in de winkel koop, is wanneer ik een kleine hoeveelheid nodig heb voor een nieuw voorgerecht (levende culturen, jammie!!), of voor noodgevallen met Griekse yoghurt. Ik ben een foodblogger en dit is eerder gebeurd.

Waarom zou ik thuis yoghurt willen maken?? ZO VEEL REDENEN. Ook redenen waarom JIJ misschien thuis yoghurt wilt maken. Als je een yoghurtfan bent, natuurlijk.

  • frisseren nog lekkerder (geloof me maar)
  • goedkoper(Ik heb zelfs al het rekenwerk voor je gedaanHIER)
  • minder kunststofcontainers op (ook voor jou minder afval)
  • eenvoudig(met Instant Pot, ook zonder Instant Pot mogelijk)
  • verstelbaarvoor je smaakpapillen (langer laten incuberen voor zure yoghurt, langer zeven voor dikkere yoghurt)

En nu (tromgeroffel), mijn nieuwste favoriete manier om Griekse yoghurt te maken (zelfgemaakt of niet), OPGEklopt.

Receptoverzicht

Totale tijd:5 minuten
Moeilijkheidsgraad:Eenvoudig
Methode:Geen hitte
Voorbereiding:Vooruit vriendelijk

Bekijk hoe je opgeklopte Griekse yoghurt maakt (1 min. 15 seconden):

Wat is opgeklopte Griekse yoghurt?

Opgeklopte Griekse yoghurt is eenvoudigweg dat: yoghurt, gezeefd om de wei te verwijderen, gecombineerd met een kleine hoeveelheid slagroom en vervolgens opgeklopt tot het zijdezacht en licht is.

Het is vrijwel hetzelfde concept als wat er gebeurt als jeslagroom maken. Terwijl het mengsel wordt opgeklopt, vormen zich kleine luchtzakjes die het een lichtere, luchtige textuur geven.

Wat zijn de ingrediënten van de opgeklopte Griekse yoghurt?

Mijn versie is een mix van 4 ingrediëntenGriekse yoghurt, slagroom, ahornsiroop en vanille-extract. Hier zijn de details:

  • gewone Griekse yoghurt– Ik raad aan om hier 2% of volle yoghurt te gebruiken voor die dikke en romige textuur.
  • slagroom– De slagroom gaat die extra UMPH van opgeklopte, luchtige goedheid toevoegen en de textuur van de Griekse yoghurt transformeren in iets geweldigs!
  • ahornsiroop– Zoetstof is nodig omdat we gewone Griekse yoghurt gebruiken. Voel je vrij om honing of je favoriete vloeibare zoetstof te gebruiken.
  • vanille-extract– Een klein beetje vanille-extract geeft je de beste smaak!

Tip van Daniëlle

Mijn favoriete merk Griekse yoghurt is fa*ge, maar je kunt gerust elke gewone Griekse yoghurt gebruiken die je lekker vindt!

How to Make Whipped Greek Yogurt (and Why You'd Want To) (2)

Wat is er zo lekker aan opgeklopte Griekse yoghurt?

  1. Zijnromig, zweepachtig, perfectom fruit in te dippen, en o zo lekker.
  2. Het isEENVOUDIGen je hebt geen kookvaardigheden nodig. Je mixt gewoon.
  3. Geen hittevereist. Zomerdessert op herhaling!
  4. Er is slechts zoveel suiker als je toevoegt (ik doe 2 eetlepels ahornsiroop).
  5. Er is een klein beetje eiwit (5 g per portie). IN DESSERT.
  6. Het is een geweldig gebruik van elke gewone Griekse yoghurt die je hebt. Er gaan geen restjes meer verloren!!
  7. Je kunt het van tevoren maken en het is in de koelkast houdbaar.

Moet ik doorgaan? Cool, laten we naar het belangrijkste deel gaan.

Hoe maak je opgeklopte Griekse yoghurt?

EENVOUDIG. Gebruik een handmixer of een Kitchen Aid met gardeopzetstuk. Voeg de vier ingrediënten die ik noemde (Griekse yoghurt, slagroom, ahornsiroop, vanille-extract) in willekeurige volgorde toe.

Als je begint, ziet het er ongeveer zo uit. Niet-pluizige Griekse yoghurt met wat vloeistof.

How to Make Whipped Greek Yogurt (and Why You'd Want To) (3)

Kan ik in plaats daarvan een handmixer gebruiken?

Als je geen KitchenAid hebt, kun je zeker een handmixer gebruiken. Ik geef er de voorkeur aan dat mijn KitchenAid mijn handen rust geeft!

Nu, gewoon wegzwaaien! Begin bij delage snelheid gedurende ongeveer 20 seconden. Zodra de vloeistof zich in de yoghurt begint te mengen, verhoogt u de snelheid langzaam naar het hoogste niveau.

Ik heb mijn Kitchen Aid mixer voor laten gaantwee minutenvoordat ik stop en alles even doorroer. Ik heb gemerkt dat er bij gebruik van het gardeopzetstuk soms een kleine hoeveelheid helemaal onderaan ongemengd blijft.

Na de snelle mix ga ik verder met kloppennog eens 2-3 minuten. Er zullen zich pieken vormen, maar deze zullen niet zo stijf zijn als pieken van slagroom.

Ze zullen echter nog steeds met de hand omhoog gaan als je de garde verwijdert. Je kunt ook een lepel in het mengsel dopen en dat zou moetenzie er zijdezacht uit en houd de lepel vast.

How to Make Whipped Greek Yogurt (and Why You'd Want To) (4)

Mijn favoriete spatel voor hoge temperaturen

Ik gebruik zowel de schraper- als de spatelversie van dit hoge hitte Rubbermaid-keukengerei. Ik gebruik het voor bijna al het koken, vooral op mijn antiaanbakoppervlakken.

Zie het op Amazon

How to Make Whipped Greek Yogurt (and Why You'd Want To) (5)

Kun je opgeklopte Griekse yoghurt maken zonder slagroom?

Jij kan! Er zijn twee manieren om dit te doen (voor zover ik weet).

  1. Gebruik in plaats daarvan kokoscrème.Ken je het dikke gedeelte bovenaan een blikje kokosmelk? Daar zit voldoende vet in om ook bruikbaar te zijn voor dit recept. Het vervangen van dezelfde hoeveelheid kokosroom door de slagroom (1/4 kop) werkt heel goed. De consistentie is ongeveer hetzelfde als bij gebruik van slagroom, maar er komt een lichte kokossmaak uit de kokosroom. Dit is een optie als je geen slagroom hebt. Instructies voor deze methode vindt u op de receptenkaart.
  2. Je kunt het toevoegen van room helemaal overslaan.Uiteindelijk levert dit een veel minder zijdezacht en luchtig eindproduct op. Er zullen zich minimaal pieken vormen en de opgeklopte yoghurt zal na bewaring in de koelkast hoogstwaarschijnlijk zijn yoghurtachtige consistentie behouden. Er zit simpelweg niet genoeg vet in het mengsel voor de lichte en luchtige ‘opgeklopte’ textuur. Ik raad methode #1 aan.

Wat kun je doen met opgeklopte Griekse yoghurt?

Ehm, ALLES. Mijn favoriete opties zijn onder meer het puur eten met een lepel, het dopen van graham crackers, het dopen van bessen en het eten in parfaitvorm met bessen en graham crackers.

Dessert werkt net zo goed als ontbijt. Het is eigenlijk zelfgemaakte Cool Whip. Maar gezonder!!

Voeg je eigen favoriete smaken toe aan het mengsel, misschien wat cacaopoeder? Vries het in en gebruik het als ijsje! Voeg vervolgens chocoladesaus toe. Oké, ik ben klaar. Maar je snapt het idee!

Meer recepten voor opgeklopte Griekse yoghurt...

Pepermunt Chocolade Slagroom Griekse YoghurtAardbei-slagroomyoghurtbekersKaneelappel-opgeklopte yoghurtbekers
How to Make Whipped Greek Yogurt (and Why You'd Want To) (9)

Zo bewaart u opgeklopte Griekse yoghurtbekers:

Deze schattige kleine kopjes zullen lang meegaanmaximaal 5 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast, maar ik wed dat ze voor die tijd weg zullen zijn!

Hoe opgeklopte Griekse yoghurtbekers in te vriezen:

Ik zou niet aanraden deze kopjes in te vriezen – ik denk dat de Griekse yoghurt zijn opgeklopte textuur zou verliezen en niet zo goed als vers zou zijn.

Heb jij dit gemaakt?Ik wil zien hoe het is geworden! Tag mij in je social media post@projectmaaltijdplanen gebruiken#projectmaaltijdplanals je deelt!

Recept

How to Make Whipped Greek Yogurt (and Why You'd Want To) (10)

5 uit 5 beoordelingen

Hoe je opgeklopte Griekse yoghurt maakt

Opbrengst: over1 1/2 kopjes 1X

AfdrukkenReddenBeoordeel het

Voorbereiding: 5 minutenTotaal: 5 minuten

Romig, dromerig en absoluut de lekkerste vorm van Griekse yoghurt die ik ooit heb gehad! Leer hoe je opgeklopte Griekse yoghurt maakt, mijn nieuwe favoriete niet-gebakken dessert waar je nu van kunt genieten of het in de koelkast kunt bewaren voor morgen. Serveer met vers fruit en crackers, of eet het gewoon puur!

Eenheden:

Schaal:

Ingrediënten

  • 1 beker(240 g) vol vet of 2%gewone Griekse yoghurt(zoals fa*ge)
  • 1/4 beker(60 g) koude slagroom ofslagroom
  • 2 eetlepels(30g)ahornsiroop
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • snufje zout (optioneel)

Instructies

  1. Voeg alle ingrediënten toe aan de kom van een keukenmixer voorzien van het gardeopzetstuk, of gebruik een handmixer.
  2. Begin ongeveer 20 seconden op een lage stand te mixen, totdat de vloeibare room zich in de yoghurt begint te mengen. Verhoog het vermogen langzaam tot de hoogste snelheid.
  3. Na ongeveer 2 minuten kloppen, verlaagt u de snelheid en zet u de mixer uit. Gebruik een spatel om de yoghurt snel te mengen – duw de zijkanten van de kom naar beneden en zorg ervoor dat de bodem helemaal wordt gemengd.
  4. Ga nog 2-3 minuten door met mixen, of tot er pieken ontstaan ​​als de garde wordt verwijderd. De pieken zullen niet superstijf zijn, maar zullen nog steeds overeind blijven staan.
  5. Het is klaar! Bewaar maximaal 5 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. De opgeklopte yoghurt zal iets dikker worden in de koelkast. Eerlijk gezegd heeft het bij mij thuis nooit langer dan 1 nacht in de koelkast gestaan!

Opmerkingen

Kokoscrème:Dit recept werkt ook goed als je kokosroom 1:1 vervangt in plaats van slagroom. Er is een lichte kokossmaak, maar de textuur is vrijwel hetzelfde. Gewoon een optie als je geen gewone crème hebt! Kokosroom is de dikkere toplaag van een blikje volle kokosmelk.

Verdubbel of verdrievoudig het recept om als dip voor een menigte te dienen! Voedingsinformatie geschat met My Fitness Pal.

Voedingswaarde-informatie

  • Portiegrootte: ongeveer 1/3 kopje
  • Calorieën: 133
  • Suiker: 9g
  • Vet: 8 gr
  • Koolhydraten: 9g
  • Eiwit: 5g

© Auteur: Daniëlle

Keuken:AmerikaansMethode:Slagroom

Receptkaart mogelijk gemaakt doorHow to Make Whipped Greek Yogurt (and Why You'd Want To) (13)

OverDaniëlle

Hallo, ik ben Daniëlle! Mijn passie voor maaltijdplanning is ontstaan ​​uit de wens om geld te besparen en voedselverspilling te verminderen, en ik wil deze met jou delen! Naast koken en fotografie ben ik absoluut dol op mijn katten en honden, het verbouwen van voedsel in mijn tuin en kaasbroodjes!Lees verder...

Dit vind je misschien ook leuk...

  • Pepermunt Chocolade Slagroom Griekse Yoghurt

  • Kaneelappel-opgeklopte yoghurtbekers

  • Pumpkin Spice opgeklopte Griekse yoghurt

  • 10 perfecte dinerrecepten met kip en gewone Griekse yoghurt

How to Make Whipped Greek Yogurt (and Why You'd Want To) (18)

Ontvang mijn GRATIS eBook voor maaltijdbereidingslunches!

Schrijf je in en ontvang wekelijks mijn GRATIS Top 10 maaltijdbereidingslunches eBook PLUS recepten en maaltijdbereidingstips!

Interacties met lezers

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen.Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

  1. Mike walsh zegt

    Ziet er absoluut heerlijk uit

    Antwoord

  2. Amanda zegt

    Jammie jammie. Ik denk dat ik ga proberen met de extracten te spelen voor andere batches: amandel, chocolade, cakebeslag, karamel, enz.

    Antwoord

    • Daniëlle zegt

      Ja!! Uhmmm cakebeslag?! Dat klinkt geweldig! Bedankt voor je feedback, Amanda! Ik ben zo blij dat je het leuk vindt 🙂 -Danielle

      Antwoord

  3. Rita Morgen zegt

    U vermeldt het zeven van de yoghurt, maar zegt niet voor hoe lang. Ik hou van Nancy's Grass Fed Whole Milk Greek en fa*ge Greek. Die van Nancy is niet zo dik als die van fa*ge. Een schatting van de tijd voor het persen zou leuk zijn.

    Antwoord

    • Daniëlle zegt

      Hallo Rita – Je kunt de yoghurt zo lang zeven als je wilt, afhankelijk van hoe dik je hem wilt hebben. Hoe langer je het spant, hoe dikker het wordt. Je kunt het een uur doen, of het een nacht in de koelkast laten staan. Hoe dan ook is geweldig! -Daniëlle

      Antwoord

Eerdere Opmerkingen

Hoe je opgeklopte Griekse yoghurt maakt (en waarom je dat zou willen) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 6223

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.