Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (2024)

Bakåtlänkar spelar en viktig roll i den naturliga hänvisningen till en webbplats och hjälper till att ta upp den i sökresultaten. När en webbplats A citeras som referens i innehåll på en annan webbplats B, kommer Googles robotar att notera baserat på de analyser som genomförts om det är relevant innehåll.

Om införandet av externa länkar ofta är resultatet av en nätlänkningskampanj, kan det hända att dina länkar integreras i innehåll relaterat till dina aktiviteter utan att du vet om det. När författaren till dessa skrifter anser att dina artiklar är relevanta, med information som kan intressera deras publik, kommer de att infoga länken som pekar till denna sida.

Det är nödvändigt att regelbundet kontrollera vinster och förluster av externa länkar på plats för att vara säker på att vara väl positionerade i sökresultaten. För att känna till och effektivt analysera dina bakåtlänkar måste du använda specifika verktyg. Här är 18 verktyg som ska hjälpa dig att nå dina mål.

Varför ska du vara informerad och känna till länkarna som pekar till din webbplats?

Externa länkar är viktiga för SEO på din webbplats om de är integrerade i kvalitetsartiklar. Som du säkert har förstått beror bakåtlänkarnas relevans på kvaliteten på webbsidan där de är integrerade. Så det är viktigt att kontrollera dem. Du måste också fixa trasiga länkar, återställa förlorade länkar, hitta felsidor med bakåtlänkar, etc.

Det är därför nödvändigt att övervaka bakåtlänkarna, först och främst för att förbättra positionen för sajten i SERP:erna, men också för att ligga steget före konkurrenterna. För närvarande finns det många verktyg som kan analysera bakåtlänkar. De låter dig få detaljerad information om dessa externa länkar.

Genom att använda ett eller flera verktyg får du först en lista över alla länkar som pekar till din webbplats. Du har också tillgång till information om de webbplatser där dina länkar är integrerade. Du kommer att veta vilken nivå av förtroende Google ger det. Du kommer också att kunna känna till domänauktoritetspoängen för varje webbplats.

Genom att välja de bästa analysverktygen för bakåtlänkar får du detaljerad information som gör att du kan utvärdera kvaliteten på varje extern länk. Du kommer också att kunna få listan över dina konkurrenters bakåtlänkar och ta reda på på vilka webbplatser deras länkar har integrerats.

Resultaten av dessa analyser kommer att göra det möjligt att definiera en strategi för mer effektiva bakåtlänkar som hjälper dig att få bättre resultat när det gäller naturliga referenser.

Få allt ditt innehåll skrivet av proffs. Hitta en författare +15 000 skribenter tillgängliga

Hur man känner till och analyserar dina bakåtlänkar: de gratislösningar som finns tillgängliga

Om du letar efter gratis verktyg för att känna till dina bakåtlänkar måste du förstå att funktionerna kommer att vara begränsade. Hur som helst kan du hitta lösningar som låter dig verifiera länkarna som din webbplats tar emot.

1. Google Search Console för att kontrollera dina länkar gratis

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (11)

DeSearch Console från Googleär det första gratisverktyget som låter dig kontrollera dina länkar gratis. Allt du behöver göra är att gå till fliken "Länkar", sedan på gruppen "Externa länkar", klicka på "Mer", klicka sedan på webbsidan som intresserar dig för att upptäcka bakåtlänkarna den får.

Det bör noteras att Google Search Console endast tillåter dig att inspektera bakåtlänkar baserat på dina sidor. Du kommer inte att se nofollow bakåtlänkar även om de finns. Det här gratisverktyget ger dig ingen indikation på styrkan hos länkarna och erbjuder ingen filtermöjlighet.

2. 6 verktyg för en gratis analys av dina bakåtlänkar

Här är en lista över verktyg som låter dig analysera dina bakåtlänkar gratis. Tänk dock på att resultaten är begränsade och att det är svårt att arbeta med gratisversionerna på lång sikt.

Hur som helst kan du fortfarande använda dem för att få viktig information. Kom ihåg att använda flera verktyg eftersom resultaten som visas är olika och kompletterar varandra.

SEMrushför att analysera dina bakåtlänkar

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (12)

Detta verktyg, som du kan prova gratis, låter dig utföra en bakåtlänksprofilanalys av alla domäner.

Ahrefs med sin Backlink checker

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (13)

Den kostnadsfria versionen av detta verktyg är uppskattad för sin kraft och låter dig se domän- och sidnivåmätvärden för det mål du väljer. Du kan kontrollera antalet refererande domäner, antalet bakåtlänkar, domänbetyget och URL-betyget, men även Ahrefs-rankningen. Dessa data hjälper dig att bättre mäta styrkan hos en inkommande länkprofil för ett mål. Med det här verktyget kan du spåra tillväxten eller nedgången för profilen för inkommande länkar.

Små SEO-verktyg och bakåtlänkskontroll

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (14)

Detta gratis och lättanvända verktyg sticker ut med en omfattande översikt över dess funktioner och användbarheten av informationen som kommer från en onlinelänkkontroll.

NeilPatel och hans bakåtlänkar funktion

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (15)

Gratis och lätt att använda, NeilPatels bakåtlänkar presenterar lättförståeliga alternativ. Även om dess prestanda är begränsad, möter detta verktyg behoven hos små företag och bloggar. Om du behöver mer specifik information är det här verktyget inte lämpligt.

Backlinkwatch

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (16)

Ett gratis verktyg som låter dig utföra en intressant analys av länkarna som pekar till din webbplats. Tveka inte att prova den för att upptäcka alla dess funktioner.

Rangsignaler

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (17)

Det är bland de kostnadsfria verktygen att använda för bakåtlänksanalys av alla typer av webbplatser. Ange bara webbadressen till webbplatsen för att känna till befintliga bakåtlänkar. Verktyget är dock begränsat: endast de första 5 bakåtlänkarna är tillgängliga.

Hur känner man till och analyserar dina bakåtlänkar mer effektivt?

Upptäck de bästa verktygen för att analysera dina bakåtlänkar och dina konkurrenters. Du har ett brett urval av plattformar, men den bör väljas utifrån dina behov och din budget. Var medveten om att informationen du kan få genom att välja ett betalverktyg är viktig för att förbättra din SEO på en daglig basis.

SEMrush

Det är ett mångsidigt verktyg som är bland de mest använda på marknaden. Dess länkdatabas anses vara den bästa i världen och den är lämplig för alla användarprofiler. Denna föreställning har dock en kostnad: 120 euro/månad. Med gratisversionen har du endast rätt till 10 analyser per månad.

SEObserver

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (18)

Är också ett av de marknadsledande verktygen för bakåtlänksanalys. Om gränssnittet inte är särskilt attraktivt kommer du att uppskatta det stora utbudet av funktioner som finns tillgängliga som andra verktyg inte erbjuder. Faktum är att verktyget samlar in en mängd olika data från olika verktyg. Dessa data bearbetas sedan för att presentera mycket mer rationell data.

Ahrefs

Det är uppskattat för prestanda för dess sökindex och dess användarvänlighet. Med gratisversionen är sökningen begränsad till100 refererande domänerför varje webbplats. Användare är nöjda med resultaten de får av att använda detta verktyg för övervakning av bakåtlänkar.

SE-ranking

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (19)

Mycket populär i Storbritannien. Det här verktyget kännetecknas av kvaliteten på dess gränssnitt och färskheten i dess länkar. Det bör noteras att de senaste 20 länkarna som erhållits visas gratis. SE Ranking är en molnbaserad plattform och är mycket efterfrågad för sina många andra funktioner: webbplatsrankning, omfattande webbplatsrevision, sökordsförslag, konkurrentwebbplatsanalys, automatiserade professionella rapporter, etc.

länkoder

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (20)

Ett verktyg som erbjuder ganska kompletta funktioner från 15 dollar / månad. Det är också mycket intressant för all data den gör tillgänglig för användarna. Denna data kommer från bland annat Moz, Alexa och Majestic.

Majestätisk

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (21)

Det är en Google Chrome-tillägg som Majestic har utvecklat. Denna stora aktör inom SEO-världen ville göra ett kraftfullt verktyg tillgängligt för användarna. För att komma åt det måste du skapa ett betalt Majestic-konto.

SERPStat

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (22)

Utmärker sig för sin mångsidighet och enkla gränssnitt. Det låter dig hitta intressanta data: du kan veta antalet indexerade länkar och länkarna som är integrerade på sociala nätverk.

BUZZSUMO

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (23)

Användbar för att övervaka konkurrenters inlägg och aktiviteter på sociala medier. Du hittar lättare innehållet fördelat i förhållande till ditt verksamhetsområde och de publikationer som fungerar mest och som får flest bakåtlänkar. Detta verktyg låter dig hitta det mest populära innehållet och vilka du kan använda som mallar för att skapa ditt eget innehåll.

Sitechecker

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (24)

Ett verktyg som ställer många funktioner till ditt förfogande. Det gör det till exempel möjligt att följa utvecklingen av antalet länkar under en given period. Du kan prova Sitechecker i 7 dagar innan du bestämmer dig.

Övervaka bakåtlänkar

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (25)

Den är tillgänglig från $25/månad. Priserna varierar beroende på vilken data som används.

RankActive

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (26)

Det är också ett mångsidigt verktyg, men med höga priser. Om dess gränssnitt inte är särskilt användarvänligt är funktionerna intressanta. Det gör det bland annat möjligt att analysera tävlingens agerande.

Vårt tips

Dessa olika verktyg låter dig veta antalet bakåtlänkar och deras kvalitet. Men var och en av dem har begränsningar. Om du inte är specialiserad på analys av externa länkar, om du inte har tid att ägna dig åt dessa tekniska uppgifter, överväg att arbeta med kvalificerade yrkesmän.

UpptäckSEO-strategipaketav redacteur.com och välj den formel som bäst passar dina behov. Om du vill ha personliga tjänster, tveka inte att kontakta teamet för att begära enskräddarsydd offert.

Hur känner man till dina bakåtlänkar? 18 effektiva analysverktyg - bloggredigerare (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 5804

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.