Meestgestelde vragen - Libelle Zomerweek (2024)

Meestgestelde vragen - Libelle Zomerweek (1)

Tickets
Wat kosten de toegangstickets?

Tickets voor de Libelle Zomerweek van 11 t/m 17 mei - met uitzondering van 14 mei

Tickets voor Zomerweek in Concert op zondag 14 meiExtra korting voor onze abonneesAbonnees hebben een persoonlijke code ontvangen om deze te verzilveren

P.s. onze abonnees kunnen maximaal 4 kaarten per persoon kopen met extra korting.

*Exclusief € 3,95 servicekosten per transactie

Hoe gebruik ik de persoonlijke abonnee-korting?

Niet je abonneenummer, maar een persoonlijke kortingscode is vereist voor de korting. Als je de juiste kortingscode hebt, kan je deze in de ticketshop invullen bij "toegangskaart met abonnee korting". Het is belangrijk dat de code hierbij juist wordt ingevuld dus geen kleine letters of spaties o.i.d. erin verwerken.

Waar vind ik de persoonlijke kortingscode als abonnee?

De code is gecommuniceerd in de speciale abonnee brief die meegestuurd is met Libelle 9. Mocht je deze kwijt zijn (of niet hebben ontvangen) dan kan je voor de code mailen naar info@libellezomerweek.nl. Vermeld hier gelieve meteen je abonneenummer om zo spoedig mogelijk te kunnen worden geholpen.

Zijn de toegangstickets aan de deur duurder?

Ja, de prijs aan de deur tijdens de Libelle Zomerweek (met uitzondering van zondag 14 mei, ivm Libelle in Concert) is hoger. Tip: koop je tickets online.

Wat kost een pendelbus-ticket?

Als je van plan bent om met het OV naar Vijfhuizen te komen. Weet dan dat er tussen station Hoofddorp en het Zomerweek-terrein pendelbussen heen en weer rijden. Kosten hiervoor bedragen € 3,50, te kopen in onze ticketshop.

Tip: per transactie betaal je € 3,95 servicekosten, koop deze tegelijk met het kopen van je toegangstickets.

Let op: er is een overstap op station Schiphol naar Hoofddorp, check voor vertrek altijd 9292.nl

Kom je met de auto? Dan heb je een parkeerticket nodig. Vanaf het parkeerterrein is de toegang van Libelle Zomerweek op loopafstand.

Wat kost een parkeerticket?

Als je van plan bent om met de auto te komen, kun je alvast een parkeerticket kopen in onze ticketshop.Tip: per transactie betaal je € 3,95 servicekosten, koop deze tegelijk met het kopen van je tickets.

Is er een NS-combideal?

NS biedt een voordelige combideal. Deze is te boeken via Spoordeelwinkel: treinticket + pendelbus ticket + toegang tot Libelle Zomerweek. Opstappen kan op elktreinstation in Nederland en vanaf Station Hoofddorp word je met een pendelbus naar Vijfhuizen gebracht. Aan het eind van de dag ga je met de pendelbus-ticket terug naar het station en vanuit daar met de trein naar huis.

Bereikbaarheid
Waar is de Libelle Zomerweek?

De Libelle Zomerweek vindt plaats in Vijfhuizen, bij EXPO Greater Amsterdam.Het adres is: Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen.Dit is ook het adres dat je kan invoeren in een navigatiesysteem. Schakel de navigatie uit als je de borden ‘Libelle Zomerweek’ tegenkomt en volg de borden om naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats te rijden.

Is er een fietsenstalling?

Goed voornemen om met de fiets te komen! Er is een fietsenstalling aanwezig bij EXPO Greater Amsterdam is: Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen. Weet wel dat deze niet bewaakt is, dus zet je fiets goed op slot.

Kom je met de auto?

A4 vanuit Den HaagNeem afslag Hoofddorp en volg de N201 richting Heemstede/ Haarlem. Ga hier na 7,5 km rechts richting Vijfhuizen (N205). Op de N205 kunt u na 2,3 km rechts afslaan richting Vijfhuizen. Hierna volgt u de eerste afslag links richting het parkeerterrein van EXPO Greater Amsterdam.A9 vanuit AmsterdamNeem de afslag Haarlem-Zuid en volg N205 richting Hoofddorp/ Heemstede/ Lisse. Sla op de N205 na 4,5 km rechtsaf richting Vijfhuizen. Hierna gaat u bij de eerste afslag linksaf richting het parkeerterrein van EXPO Greater Amsterdam.Vanuit Haarlem/ HeemstedeVolg de N201 richting Hoofddorp. Sla op de N201 af naar de N205 richting Vijfhuizen. Volg de N205 voor 2,3 km en sla dan linksaf richting Vijfhuizen. Sla vervolgens de eerste afslag linksaf richting het parkeerterrein van EXPO Greater Amsterdam.ParkerenAls je van plan bent om met de auto te komen, kun je alvast eenparkeerticketkopen in onze ticketshop. Tip: per transactie betaal je € 3,95 servicekosten, koop deze tegelijk met het kopen van je tickets.

Zijn er laadpalen beschikbaar?

Helaas zijn de op de locatie van EXPO Greater Amsterdam geen laadpalen beschikbaar.

Kom je met de trein?

Per de treinEXPO Greater Amsterdam is via verschillende stations met het openbaar vervoer bereikbaar. Met de trein kun je reizen naar Station: Hoofddorp. Tussen station Hoofddorp en het Zomerweek-terrein rijden pendelbussen heen en weer. Kosten hiervoor bedragen € 3,50, te kopen in onze ticketshop.Let op: er is een overstap op station Schiphol naar Hoofddorp, check voor vertrek altijd9292.nl

Sportieve tip: vanaf station Heemstede-Aerdenhout kan je ook met de fiets; deze route is 8 kilometer.

Let op! NS biedt vanaf 1 maart een voordelige combideal. Deze is dan in de Spoordeelwinkelte boeken:treinticket + toegang tot Libelle Zomerweek. Opstappen kan op elktreinstation in Nederland en vanaf Station Hoofddorp kunje met eenpendelbus (ticket hiervan kun je in onzeticketshopkopen) naar Vijfhuizen gebracht worden. Aan het eind van de dag kun je met de pendelbus-ticket weer terug naar het station en ga je met de trein terug naar huis. Houdt hun site in de gaten voor de deal!

Rijden er pendelbussen van en naar het terrein?

Jazeker, vanaf station Hoofddorp en het Zomerweek-terrein rijden er pendelbussen heen en weer. Deze zijn te vinden aan de achterzijde van het NS-station. Volg de borden naar de pendelbus. Kosten voor de pendelbus-ticket bedragen € 3,50.

Tip: per transactie betaal je € 3,95 servicekosten, koop deze tegelijk met het kopen van je toegangstickets.

P.s. Mocht je met de auto komen, dan hoef je geen pendelbus-ticket te kopen wél een parkeer-ticket. Vanaf het parkeerterrein is de toegang van Libelle Zomerweek op loopafstand.

Algemeen
Wat is het thema dit jaar?

Dit jaar zoeken we het iets verderop. Waan je in de wereld van zoete pastelkleuren, palmbomen en zon, zee & strand. Inderdaad: tijd om de zonnebril op te zetten, want van 11 tot en met 17 mei viert Libelle feest op Sunset Boulevard en jij bent uitgenodigd. Ga je mee? Je hoeft niet op het vliegtuig te stappen, want de Libelle Zomerweek vindt plaats in Vijfhuizen. Makkelijk bereikbaar met OV en auto en hopelijk net zo zonnig als LA.

Wat zijn de openingstijden?

De Libelle Zomerweek is van donderdag 11 t/m woensdag 17 mei 2023 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Vanaf 09.30 uur kan je al naar binnen voor een kop koffie en lekker gebak.

Is Libelle Zomerweek binnen en/of buiten?

De Libelle Zomerweek vindt voor een groot gedeelte heerlijk in de buitenlucht plaats én er is een gedeelte overdekt; hier vind je de areas Sunset Boulevard én Rodeo Drive met Hotel Libelle.Tip: klik hier en zie de beelden van vorig jaar om het terrein te zien.

Zijn er MIVA toiletten?

Jazeker, 95% van onze toiletten zijn voorzien van MIVA toiletten. We hebben dit op onze plattegrond aangegeven. Alleen in de area Rodeo Drive zijn de toiletten helaas niet voorzien.

Welke workshops zijn er? Hoe kan ik mij inschrijven?

Op programma vind je alle workshop waar je aan kunt deelnemen tijdens de Libelle Zomerweek. Voor deelname aan workshops zijn geen extra kosten verbonden. Inschrijven voor de workshops kan op de dag zelf bij de inschrijfbalie.

Mag ik een boodschappentrolley meenemen?

Ja dat mag, wel willen je vragen het gebruik van boodschappentrolley's zoveel mogelijk te beperken. Zodat andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden. Op de Libelle Zomerweek is een tassenbewaarservice waar je - voor slechts € 1 per tas - (zware) tassen in bewaring kunt afgeven.

Is er een EHBO aanwezig?

Voor (kleine) ongelukjes en andere ongemakken is er een EHBO-post. Hier is ook ruimte voor moeders om borstvoeding te geven. Er zijn géén rolstoelen beschikbaar voor verhuur.

Waar kan ik terecht voor gevonden voorwerpen?

Tijdens de Libelle Zomerweek kan je terecht bij de informatiebalie. Na de Zomerweek proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Uiteraard blijft het zaak om tijdens de Libelle Zomerweek je eigendommen goed in de gaten te houden. Laat tassen niet onbeheerd staan, maar geef deze af bij de tassen bewaarservice. Libelle is niet aansprakelijk voor het verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen.

Kan ik mijn tassen ergens kwijt?

Heb je zware tassen? De medewerk(st)er van de tassenbewaarservice neemt de tas(sen) graag in bewaring zodat jij lekker verder kunt wandelen en winkelen met vrije handen. Dit is altijd op eigen risico. Op vertoon van het bonnetje kun je de tas(sen) later weer op komen halen. De kosten voor het in bewaring stellen van de tas(sen) is € 1,- per tas (PIN ONLY). Het is niet toegestaan om achter de balie te komen om de tas(sen) te pakken.

Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?

Je kunt de stand waar je je product gekocht hebt, vinden op shoppen. Je kan direct contact opnemen met de standhouder.

Is het feest toegankelijk voor mindervaliden?

Ja, ons Libelle Zomerweek-terrein is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor minder valide bezoekers beschikbaar. Let op: op de Libelle Zomerweek zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur.

Mag ik roken?

Roken is niet toegestaan in de kas en de tenten. Er mag alleen gerookt worden in de open lucht.

Is er een kolfruimte aanwezig?

Er is een kolf mogelijkheid met koelkast, op het terrein bij de EHBO post aanwezig. Deze zal worden aangegeven op de plattegrond.

Kan ik me ergens opfrissen?

Op het terrein van de Libelle Zomerweek zijn drie gratis toiletgelegenheden.

Wordt er rekening gehouden met allergieën, vegan, vega en halal opties?

Jazeker, onze cateraar serveert een zo divers mogelijk assortiment waar rekening gehouden wordt met allergieën (gluten, ed), vegan-, vega- en halal wensen.

Waar kan ik eten en drinken?

Ook dit jaar serveert Libelle Catering op de Libelle Zomerweek weer heel veel lekkers. De catering locaties zijn terug te vinden op de plattegrond van het Zomerweek terrein.

Kan ik met pin en/of contant betalen?

Bij de onze restaurants, catering, kassa en tassenbewaarservice hanteren wij pin only. Bij de shopping stands is er een mogelijkheid dat je met cash kan betalen. Er is geen pinautomaat aanwezig op het Zomerweek-terrein.

Mag mijn huisdier mee naar binnen?

Huisdieren (m.u.v. hulphonden) zijn niet toegestaan.

Informatiebalie

Bij de informatiebalie staan medewerkers klaar om alle vragen te beantwoorden. Je kan hier ook terecht voor het melden en afgeven van gevonden voorwerpen. De informatiebalie is tot 18.00 uur geopend.

Mag mijn kind mee?

Kinderen zijn van harte welkom. Weet wel dat er geen speciale activiteiten worden georganiseerd voor kinderen. Toegang voor kinderen t/m 3 jaar is gratis. Voor kinderen van tot 12 jaar kun je een Kind-ticket kopen.

Ik ben invalide. Mag er een begeleider mee?

Uiteraard mag een begeleider mee, des te gezellig. Voor jezelf en je begeleider dien je tickets te kopen.Op het terrein doen wij onze uiterste best om alles rolstoeltoegankelijk te maken. Mocht je voorafgaand of tijdens de Zomerweek nog tips hebben voor ons hebben, schroom niet om ons aan te spreken of stuur ons via contact een bericht, zodat wij hier onze uiterste best voor kunnen doen ten aanzien van de komende edities.Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor minder valide bezoekers beschikbaar. Toon naast je gekochte parkeerticket je mindervalidekaart aan de verkeersbegeleider zodat zij jou goed kunnen begeleiden. Reis je met de trein, dan rijden er pendelbussen (ticket hiervoor verkrijgbaar in de ticketshop) van station Hoofddorp naar Libelle Zomer. Echter het zou kunnen dat niet alle pendelbussen faciliteiten hebben voor rolstoelen. Er bestaat een kans dat je even moet wachten op de volgende bus.LET OP! Op de Libelle Zomerweek zijn helaas geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur.

Contact
Stel je vraag over tickets

Staat je vraag en/of antwoord over tickets niet beschreven in de meestgestelde vragen? Mail dan naar info@yourticketprovider.nl onder vermelding van het referentienummer.Let op! Algemene vragen over het evenement kunnen zij niet beantwoorden. Neem daarvoor contact op met ons via info@libellezomerweek.nl.

Stel je algemene vraag

Staat je vraag en/of antwoord niet beschreven in de meestgestelde vragen? Neem dan contact met ons op via info@libellezomerweek.nl.Let op! Vragen over tickets kunnen wij niet beantwoorden. Neem daarvoor contact op met info@yourticketprovider.nl onder vermelding van je referentienummer.

Meestgestelde vragen - Libelle Zomerweek (2024)

FAQs

Wat is er allemaal op de Libelle Zomerweek? ›

  • Libelle Zomerweek.
  • Zomerweek in Concert.
  • Plattegrond.
  • Eten & drinken.
  • WALSEN, RUIKEN EN PROEVEN.
  • Hier word je toch blij van.
  • Workshopwalhalla.
  • Kroontje op, kroontje af.

Waar is de Libelle Zomerweek 2023? ›

In 2023 keert De Libelle Zomerweek terug naar de Expo Greater Amsterdam en de genoemde data en tijden voor 2023 zijn onder voorbehoud.

Is de Libelle Zomerweek binnen of buiten? ›

Het gehele terrein wordt benut tijdens de Libelle Zomerweek, die komend jaar plaatsvindt van 19 t/m 25 mei. Met meer dan 400 stands, 15.000 workshops en tientallen optredens is het een van de grootste buiten-evenementen in Nederland, waar meer dan 80.000 vrouwen hun ultieme dagje uit beleven.

Waar Libelle Zomerweek? ›

Waar is de Libelle Zomerweek? De Libelle Zomerweek vindt plaats in Vijfhuizen, bij EXPO Greater Amsterdam. Het adres is: Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen. Dit is ook het adres dat je kan invoeren in een navigatiesysteem.

Wat kost een kaartje voor de Libelle Zomerweek? ›

Kaarten zijn te bestellen via libellezomerweek.nl/kaarten. Via libellezomerweek.nl kun je t/m 13 mei e-tickets bestellen. De voorverkoopprijs is € 16,95 + € 2,95 servicekosten per boeking.

Waarom Libelle Zomerweek niet in Almere? ›

De Libelle Zomerweek verlaat na 24 jaar Almere. De organisatie verruilt het Almeerderstrand voor Expo Haarlemmermeer. Dat is vooral omdat het evenement moet groeien en er in Almere geen plek is, vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder van Libelle.

Hoe heette Libelle vroeger? ›

Geschiedenis. Libelle is op 13 april 1934 voor het eerst werd gedrukt bij de NV Uitgeverij. In 1946 ging het blad over naar de katholieke Uitgeverij en Drukkerij De Spaarnestad, die hetzelfde blad met toegevoegde confessionele rubrieken onder de naam Beatrijs ook als katholiek damesblad uitgaf.

Waar leeft een Libelle van? ›

Poelen, sloten, plassen, kanalen en andere (vrijwel) stilstaande wateren herbergen een brede keur aan libellensoorten. Dit zijn echter voornamelijk algemene soorten, die in veel verschillende watertypen voorkomen. Een uitzondering hierop vormen ondiepe, recent ontstane wateren en ondiepe kwelplasjes.

Wat is de nieuwste Libelle? ›

Libelle 22 ligt weer in de schappen! In de nieuwste Libelle vind je onder andere een patroon voor een zelfgemaakt mondkapje, 3 moeders vertellen: "Mijn kind was een drugsdealer" en een interview met Paulien Cornelisse: "Het gelukkigst ben ik op een gewone dag".

Wat is de Libelle week? ›

Hét feest voor vriendinnen biedt dagelijks naast de vele shopping mogelijkheden en heerlijke versnaperingen een bomvol programma met verschillende workshops én optredens van en ontmoetingen met bekende artiesten, columnisten, auteurs en de Libelle redacteuren.

Wat staat er deze week in de Libelle? ›

Deze week in Libelle: 20x heerlijke gerechten met prei! Deze week in Libelle: ontdek de favoriete pannenkoeken van 8 topchefs! Deze week in Libelle: 8x winterse maaltijdsoepjes boordevol smaak! Deze week in Libelle: uitwaaien aan de kust met onze gratis wandelfiches!

Wie staan er op de Libelle beurs? ›

Categorie eten
  • Boerderijchips. 2D165.
  • Coffeelicious Bakery. 2W170.
  • Echte Smeerkaas. 2D180.
  • HelloFresh. 2B015.
  • Hoemoes van Maza. 2A100.
  • Koopmans. 2P100.
  • Santa Maria. 2P030.
  • Shopperstand. 1C010.

Hoe laat gaat de Libelle Zomerweek open? ›

Voor bezoekers is de Libelle Zomerweek open van 10.00 tot 18.00 uur. Exposanten kunnen tijdens eventdagen van 08.00 tot 09.30 uur het terrein oprijden om te bevoorraden. Aan het einde van de dag kunnen exposanten het terrein op nadat de bezoekers het terrein hebben verlaten.

Hoe laat gaat Libelle Zomerweek open? ›

Je kunt met deze aanbieding elke dag reizen tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag vóór 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag.

Wat is de vijand van de Libelle? ›

Vijanden van volwassen libellen zijn voornamelijk vogels, insectenetende zoogdieren en kikkers. Vogels die graag libellen eten zijn onder andere bijeneters, boomvalken en zwaluwen.

Kan een libelle ook steken? ›

Libellen kunnen niet steken of bijten. Om te steken hebben ze simpelweg de middelen niet: libellen hebben geen angel. Libellen hebben wel kaken, waarmee ze insecten fijnkauwen. Deze kaken zijn bij de meeste soorten te zwak om door de menselijke huid heen te komen.

Hoe heet de larve van een libelle? ›

Dit pootloze beestje noemen we een prolarve. De prolarve zoekt een geschikt plekje om te vervellen en daaruit komt een jonge larve. De larven van de libelle worden ook wel 'nimfen' genoemd.

Wat kost een los nummer Libelle? ›

Profiteer van de hoogste korting op een Libelle abonnement: nu drie jaar voor slechts 16,25 per maand in plaats van het standaard tarief van 23,95! Lees weekblad Libelle + alle 16 Specials een heel jaar lang voor maar 22,75 per maand. Dit is inclusief digitaal lezen.

Is de Libelle Zomerweek binnen? ›

We zullen namelijk het gehele terrein van maar liefst 45.000 m2 benutten en goed gebruik maken van de (glazen) binnenruimtes en het prachtige groene buitenterrein. Wat je kunt verwachten? Meer dan 400 stands, 15.000 workshops en tientallen optredens.

Hoeveel kost een abonnement van Libelle? ›

Je kan bij libelle een los jaar abonnement nemen voor 79 euro. Twee jaar wordt dat 158.

Waarom heet Almere Almere? ›

De stad Almere is vernoemd naar het water genaamd Almere. Dit was in de middeleeuwen een meer of binnenzee, ongeveer waar nu het IJsselmeer ligt. Volgens sommigen is 'Almere' een Germaanse naam voor 'groot meer', waarbij het woorddeel 'mere' een Middelnederlandse vorm is van het moderne 'meer'.

Hoe is Almere ontstaan? ›

In 1932 werd er een grote dijk (de Afsluitdijk) gebouwd tussen Friesland en Noord Holland. Het water dat afgesloten werd van de zee veranderde in het IJsselmeer en het niet-afgesloten deel kreeg de naam Waddenzee. Ze begonnen Almere te bouwen op 30 september 1975 en de eerste woningen in Almere waren klaar in 1976.

Waar niet wonen in Almere? ›

De Stadswerf in Almere Haven en de Vlashof in Nagele zijn de slechtste buurten in Flevoland om te wonen. Dat blijkt uit de Leefbaarometer, een tweejaarlijks onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De buurten scoren vooral slecht op het gebied van veiligheid en de samenstelling van de bevolking.

Wat is de bijnaam van de Libelle? ›

` Bron: WikiWoordenboek. 1) Bijnaam van de libel 2) Dier 3) Donderbout 4) Glazenmaker 5) Heer 6) Hengst 7) Insect 8) Juffer 9) Korenbout 10) Libel 11) Netvleugelig insect 12) Puisten bijter 13) R...
...
waterjuffer.
Afbreekpatroon:wa·ter·juf·fer
Verbuigingen:waterjuffers (meerv.)
Verbuigingen:waterjuffertje (verkleinwoord)

Hoe komt een Libelle aan zijn naam? ›

De aanduiding libel/libelle voor het insect komt van het Latijnse woord libellula, dat in het algemeen 'een zeker insect' betekende. Dit is een verkleinwoord van het klassiek Latijnse libella, dat 'waterpas' betekent; dat is op zijn beurt weer een verkleinwoord van libra, dat 'waterpas' of 'weegschaal' betekent.

Hoe oud is de Libelle? ›

Op 13 april 1934 verscheen het eerste nummer van tijdschrift Libelle, 'geïllustreerd weekblad voor de vrouw'. Het blad was meteen een succes. Er stonden artikelen in over het huishouden, (zelfmaak)mode, gezin, opvoeding, koken, de feestdagen, vorstenhuizen en bekende Nederlanders.

Kan een libelle zwemmen? ›

De eieren van de libel hebben water nodig om zich te kunnen ontwikkelen, maar de libel kan zelf niet zwemmen.

Hoeveel ogen heeft een libel? ›

Duizenden ogen

Het lijkt alsof libellen ('echte' libellen en waterjuffers) gewoon twee ogen hebben, maar in werkelijkheid hebben ze er tien- tot vijftigduizend. Elk apart 'oogje', een visuele eenheid genoemd, heeft een eigen lens waardoor een libel dus tienduizenden lenzen heeft.

Wat zegt een libelle? ›

De libelle als spirit animal betekent dan ook transformatie in je leven! Naast deze betekenis staat de libelle ook voor aanpassing in je leven waarbij de libelle ook wordt omschreven als symbool voor verandering en licht. Het draait om even stilstaan en in jezelf te kijken en naar jouw diepste gevoelens.

Wat doet Libelle met achterlijf? ›

Libellenlarven hebben bijzondere lichamelijke aanpassingen. Jufferlarven hebben drie langwerpige kieuwbladen aan het achterlijf (ook wel caudale lamellen genoemd), waarmee ze ademhalen en waarmee ze bij verstoring snel kunnen wegzwemmen.

Hoe zeg ik de Libelle op? ›

Je kunt je abonnement telefonisch opzeggen via 088-5500250 of online via de link van de betreffende titel te vinden in het overzicht hieronder.

Wat is het meervoud van Libelle? ›

Wat is het meervoud van libelle? Het meervoud van libelle is 'libellen'. Eén libelle, twee libellen.

Hoeveel kost Libelle in de winkel? ›

Een los nummer van Libelle kost 5,00 in de winkel. Bij 156 nummers bespaar je al 32%.

Hoe vaak komt de Libelle uit? ›

Libelle verschijnt wekelijks op donderdag bij de abonnees en ligt op vrijdag in de winkel. Jaarlijks maakt Marjolein Bastin een Libelle Natuuragenda, de eerste verscheen al in 1980.

Hoe kan ik Libelle digitaal lezen? ›

Wat je moet doen?
  1. Download de gratis Libelle Magazine op je smartphone of tablet.
  2. Start de App en meld je aan met je abonneenummer en wachtwoord.
  3. Download, en lees alle nummers van Libelle!
Mar 18, 2020

Hoe snel gaat een libelle? ›

Libellen kunnen een snelheid van wel vijftig km per uur halen, wat hen tot de snelst vliegende insecten maakt.

Hoeveel soorten libellen zijn er? ›

Uitgelicht. In Nederland leven meer dan 70 verschillende libellensoorten.

Hoe groot is de grootste libelle? ›

Met maximaal 8,5 centimeter is de gewone bronlibel de grootste libel van Nederland. Deze zeer zeldzame soort is net iets groter dan de veel algemenere grote keizerslibel. Gewone bronlibellen hebben een opvallende geel-zwarte tekening en felgroene ogen.

Waarom vliegen libellen op elkaar? ›

Libellen zijn insecten die vaak in de buurt van water te zien zijn. Als libellen paren vormen ze een hartje, dat ook wel "paringswiel" genoemd wordt. Als een mannetje en een vrouwtje met elkaar willen paren, dan gebeurt d'r iets heel grappigs: het mannetje grijpt het vrouwtje vast achter haar kop.

Hoeveel poten heeft een libelle? ›

Libellen hebben een kop, een borststuk, een achterlijf en zes pootjes. Het borststuk is heel groot. Dat komt door de grote vliegspieren. Libellen hebben hele sterke vleugels en kunnen goed vliegen.

Hoeveel vleugels heeft een libel? ›

Alle volwassen libellen (dus ook de juffers) hebben de volgende kenmerken met elkaar gemeen: twee paar stevige, niet-opvouwbare vleugels, met een dicht netwerk van vleugeladers.

Hoeveel eet een libelle? ›

Vier soorten libellen eten in een zomer tijd op een gebied van 12 hectare zo'n 900 gram insecten, wat overeenkomt met 700.000 middelzware muggen of 1 procent van de muggenpopulatie.

Is Libelle app gratis? ›

De Libelle app is gratis te downloaden in de Apple of Google Play store.

Wat kost een dag allemaal? ›

Dag Allemaal kost in de krantenwinkel € 3,30.

Wat kost de Flair? ›

Wat kost een los nummer van Flair in de winkel? Een los nummer van Flair kost 5,00 in de winkel. Bij 156 nummers bespaar je al 43%.

Wat is Libelle plus specials? ›

Met een Libelle Specials abonnement ontvangt u 16 keer per jaar een special over een van de 4 populaire thema's: Gezond, Tuin & Zo, Lekker en Living. U kunt een abonnement nemen op Libelle + Specials, maar u kunt ook alleen een Libelle Special abonnement kiezen. Per kwartaal ontvangt u 4 themaspecials op de mat.

Hoeveel mensen hebben abonnement? ›

Volgens de stichting onderschat 91 procent van de Nederlandse huishoudens het aantal abonnementen. De helft van de huishoudens heeft geen idee hoeveel geld ze ermee kwijt zijn per maand.

Hoeveel mensen hebben een abonnement? ›

2.1 Aantal abonnementen

Bijna alle huishoudens hebben een of meer abonnementen. Minder dan 1 procent van de huishoudens heeft geen abonnement. In 2021 hebben huishoudens gemiddeld 14 abonnementen. In 2018 had 91 procent van de huishoudens abonnementen, en gemiddeld 11.

Hoe oud is Almere City? ›

Almere City FC is een Nederlandse voetbalclub opgericht op 14 september 2001, die sinds 2005 betaald voetbal speelt.

Hoe oud is Lelystad? ›

Met de bouw van de rest van Lelystad werd in 1965 begonnen. De eerste bewoners arriveerden in september 1967. De ontwikkeling van Lelystad kwam echter traag op gang, vooral doordat de verbindingen met het oude land jarenlang slecht waren.

Welke bekende mensen wonen in Almere? ›

Verder wonen zanger Charly Luske, actrice Tanja Jess, cabaretière Tineke Schouten, oud-minister en oud-burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma en trendwatcher Adjiedj Bakas er ook. Een BN'er die de wijk wil gaan verlaten, is cabaretier Jörgen Raymann. Hij heeft zijn huis te koop staan voor bijna twee miljoen euro.

Hoe heet inwoner Almere? ›

de Almeerder zelfst. naamw. (m.) Verbuigingen: Almeerders een inwoner van Almere, of iemand afkomstig uit Almere Bron: WikiWoordenboek.

Hoeveel stranden heeft Almere? ›

Op zonnige dagen kun je op elk van de acht stranden van Almere aan je kleurtje werken. Geniet van de gezelligheid op het Almeerderstrand of zoek rust op het Zilverstrand buiten de stad.

Wat is typisch Almere? ›

STAD CENTRUM - Na Weesper Moppen, Bossche Bollen en Haagse Hopjes is er nu ook het 'Almeers Geheimpje'. Deze ambachtelijke lekkernij is het nieuwste streekproduct van Nederland en is op en top Almeers.

Wat is de mooiste wijk in Almere? ›

ALMERE – De beste buurt van Flevoland is de buurt De Velden in Haven: inwoners geven hun buurt een rapportcijfer van 8,57. Dat blijkt uit een onderzoek van Nextdoor, het netwerk voor buren, onder 30.000 respondenten uit meer dan 13.000 buurten.

Welke bekende Nederlander woont in Almere? ›

Verder wonen zanger Charly Luske, actrice Tanja Jess, cabaretière Tineke Schouten, oud-minister en oud-burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma en trendwatcher Adjiedj Bakas er ook. Een BN'er die de wijk wil gaan verlaten, is cabaretier Jörgen Raymann. Hij heeft zijn huis te koop staan voor bijna twee miljoen euro.

Is Almere crimineel? ›

Almere en Lelystad worden in de jaarlijkse Misdaadmeter van het AD als 'onveilig' bestempeld. Op de ranglijst van 386 gemeenten nemen de steden respectievelijk de 28e en 33e plaats in. Urk is traditioneel veilig. Volgens de criteria van het AD zijn er in Nederland maar 9 gemeenten die veiliger zijn dan Urk.

Wat voor blad is Libelle? ›

Tijdschriften en specials Libelle

In het grootste vrouwenblad van Nederland lees je alles in uitgebreide reportages. In Libelle geniet je van bijzondere interviews met bekende en onbekende Nederlanders, aangrijpende verhalen en artikelen over actuele onderwerpen die je niet mag missen.

Hoeveel kost een Libelle Lekker? ›

Je kunt in de app losse edities aankopen voor € 4,99 per nummer, of je kunt een digitaal abonnement van een jaar nemen voor € 46,-. De betaling gebeurt via de Google Play Store of Apple Store bij bevestiging van de aankoop. 4 Je kunt je Libelle Lekker nu lezen op je eigen scherm.

Wat kost een los nummer van de Libelle? ›

Wat kost een los nummer van Libelle in de winkel? Een los nummer van Libelle kost 5,00 in de winkel. Bij 156 nummers bespaar je al 32%.

Wat kost de Libelle per week? ›

Want losse libelles á 3 euro per week kost per jaar 156 euro = 312 euro per 2 jaar.

Kan een Libelle steken? ›

Libellen kunnen niet steken of bijten. Om te steken hebben ze simpelweg de middelen niet: libellen hebben geen angel. Libellen hebben wel kaken, waarmee ze insecten fijnkauwen. Deze kaken zijn bij de meeste soorten te zwak om door de menselijke huid heen te komen.

Wat zegt een Libelle? ›

De libelle als spirit animal betekent dan ook transformatie in je leven! Naast deze betekenis staat de libelle ook voor aanpassing in je leven waarbij de libelle ook wordt omschreven als symbool voor verandering en licht. Het draait om even stilstaan en in jezelf te kijken en naar jouw diepste gevoelens.

Hoe hard kan een Libelle vliegen? ›

Libellen kunnen een snelheid van wel vijftig km per uur halen, wat hen tot de snelst vliegende insecten maakt.

Hoe heet de larve van een Libelle? ›

Dit pootloze beestje noemen we een prolarve. De prolarve zoekt een geschikt plekje om te vervellen en daaruit komt een jonge larve. De larven van de libelle worden ook wel 'nimfen' genoemd.

Is een Libelle nuttig? ›

Naast dat veel mensen libellen 'gewoon' heel mooi vinden en ze (voor de mens irritante) muggen eten, hebben libellen ook nut in de voedselketen: zelf zijn het rovers en dragen dus bij aan het onder controle houden van de aantallen kleine insecten.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 6324

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.