Skriv en kommentar Engelska: struktur & exempel (2024)

Hur vill du gå ut?

Föräldrar älskar att kommentera allt deras barn gör. Ingenting kan gå obemärkt förbi - hur skulle deras avkomma annars veta vad de tänker? Kommentarer kan uttrycka åsikter, förstärka poänger och starta en konversation. Så det är bra att veta hur man skriver en kommentar – du kanske till och med bättre kan kommentera dina föräldrars kommentarer efter att ha läst den här förklaringen.

Vad är egentligen en kommentar?

En kommentar är en typ av text som är dinÅsikteller reaktionatt uttrycka skall. I en kommentar presenterar du din åsikt om en viss situation.

Ofta kommentarer är därför också somåsiktutsedda. Följaktligen kan de se väldigt olika ut och behandla en mängd olika ämnen.

Skriv en kommentar Svenska: Prepare

Känslor kommer ofta över oss spontant. När du ser en video med valpar på sociala medier, kanske du vill direkt kommentera hur söta dessa valpar är. Sådana kommentarer är också viktiga, men om du skriver en kommentar på engelska lektioner tar det oftast lite mer ansträngning att skapa texten.

Skriv en kommentar: Ämnen

Så om du lämnar en kommentar Om du inte har en specifik uppgift måste du anmäla dig till enTemabestäm vad du vill kommentera. Det är vettigt att välja ett ämne som du har en åsikt om eller som du har något att säga om.

Du kan hitta inspiration till ämnen som du kan kommentera, t.ex. t.ex.:

  • genom din egenIntressera: ett ämne som du har något att säga om är lätt att kommentera
  • jag ärInternet: många artiklar och inlägg bjuder in kommentarer och ger ett ämne att kommentera
  • iKonversationmed vänner och familj: om det finns en meningsskiljaktighet i din bekantskapskrets kan du också kommentera det

exempel på ämnen, som du kan kommentera, kan vara:

  • inga böcker ska förbjudas
  • lärare borde prata om sitt liv utanför skolan
  • skolan ska börja efter klockan 8

I lektionen eller under en tentamen får du ofta ett citat som du bör skriva en kommentar om. Det innebär oftast att man måste hålla med eller inte hålla med om det som sagts. Så kommentarer kangodkänner, såväl somvägrarvara. Du har alltid en åsikt.

anteckningar

Oavsett om du skriver en kommentar till en bok, film, artikel eller citat, hjälper det alltid att samla dina tankar först. Anteckningar är användbara för detta. Du kan skriva ner alla dina tankar och sedan sortera dem. På så sätt kan du hitta en struktur för din kommentar.

För mer om Notes, kolla in Notes Explainer!

Du formulerar dina tankar till argument för kommentaren, med vilka du gör den åsikt du representerar tydligare. Det hjälper att dela upp argumenten i för- och nackdelar – du tar den sida som du har mer övertygande argument för.

Konsten att kommentera

I uppgiften eller sammanhanget som du vill skriva en kommentar i blir det tydligt vilken typ av kommentar du ska skriva. Man bör därför vara försiktig med vad t.ex. B. krävs av dig i en tentamen, för när du förbereder dig för att skriva en kommentar spelar det roll vilken typ av kommentar du kommer att skriva.

På engelska lektioner finns det vanligtvis "personliga kommentarer"-personliga kommentarer- frågade. I dessa beskriver du din egen personliga åsikt. Du använder:

  • en källtext
  • argument
  • dina förkunskaper

Det betyder att det i första hand handlar om din åsikt, som ändå stöds av argument och förkunskaper. Målet med denna kommentar är att göra din åsikt tydlig.

En annan typ av kommentarer är "argumenterande kommentarer"-argumenterande kommentarer. Du bör väga upp dessa kommentarer. Här spelar pro- och kontraargument och jämförelsen av dessa en viktig roll. Syftet med denna kommentar är att dra en slu*tsats som framgår av argumentationen.

Skriv en kommentar Svenska: konstruktion

Oavsett längd och typ följer kommentarerna en specifik struktur. Liksom andra typer av text består den av en inledning, huvuddel och avslu*tning. din kommentar du brukar skriva inEnkel present.

Du kan hitta mer om denna tid i förklaringen "Enkel present".

Introduktion

I inledningen till din kommentar ger du dina läsare en kort introduktion till ämnet. Observera att inledningen inte behöver vara en återberättelse eller en exakt sammanfattning, så gå inte in för mycket i detalj.

Efter att du har gett läsaren enÖversiktom situationen tar du upp en avhandling eller fråga i ämnet. Detta gör att du kan väcka läsekretsens intresse.

formuleringar ochanvändbara fraserför en kommentarsintroduktion

Här är lite inspiration för inledningen av din kommentar:

engelsk

Deutsch

(synpunkt) har blivit den allmänna konsensus när det gäller (ämne).(synpunkt) har blivit allmän konsensus om (ämne).
Det har upprepade gånger observerats att...Det har upprepade gånger observerats att...
Författaren till texten/artikeln/boken/etc. föreslår följande argument/tes: ...Författaren till texten/artikeln/boken/etc. föreslår följande argument/tes: ...

Exempel på en kommentarsintroduktion

Du kan hitta ett exempel på en introduktion till en personlig kommentar här:

Artikeln talar om en demonstration ledd av elever som krävde att skolorna skulle börja efter klockan 9 i framtiden. Författaren avslu*tar med att fråga läsarens åsikter – så vilka skäl finns det för skolor att följa dessa elevers krav?

Du kan också själv vända dig till läsarna genom att ställa en fråga till dem – som i exemplet ovan. Beroende på var kommentaren publicerades kan ditt språk vara mer formellt eller informellt – d.v.s. vardagligt. Exempelämnet här är en reaktion på en artikel, så en bra blandning av formellt och informellt är lämpligt.

Föreställ dig att du har enblogginlägg,dvs blogginlägg, läs det och vill ha ett Skriv en kommentar. Där enbloch inträdeär ett subjektivt bidrag från en annan användare, kan du göra din kommentar lite mer personlig. Kommentarens grundstruktur behålls dock i alla fall.

Vill du läsa om vad ett "blogginlägg" är? Ta sedan en titt på förklaringen med samma namn.

Bulk

I huvuddelen av kommentaren förtydligar du dinperspektiv, respektiveståndpunkt/åsiktpå ämnet. För detta tar du med de argument som du har övervägt i beredningen. Du kan argumentera både för och emot, oavsett vilken sida du tar.

Det gäller båda typerna av kommentarer – både argumenterande och personliga. Generellt arbetar man dock oftare med motargument när det kommer till argumenterande kommentarer.

I båda fallen är det viktigt att du avslu*tar med det starkaste argumentet:

  • Om du med argumentför och emotDitt perspektiv fungerar, d.v.s pro- och kontraargument, sedan börjar du med det starkaste motargumentet - som du sedan ogiltigförklarar.
  • Om du bara kommer med argument somför din webbplatstala, du börjar med det svagaste pro-argumentet.

I båda fallen avslu*tar du dock med det starkaste argumentet, eftersom detta hjälper läsaren att komma ihåg och förstå din åsikt.

strukturen i ett argument

Argumenten är uppbyggda enligt följande: Du börjar med ett påstående/uppsats, som följs av en motivering och avslu*tas med ett belysande exempel.

Speciellt med de argument som hör till din position hjälper exempel läsaren att göra dina argument påtagliga. Använd om möjligt exempel från vardagen. Detta gör argumentationen om din ståndpunkt mer begriplig och närmare dina läsares liv.

Du kan använda exempel som faktiskt har hänt (anekdoter eller saker du känner till från nyheterna), men du kan också hitta på exempel. Så om du kan tänka dig en icke-verklig situation som illustrerar din poäng, kan du använda den som ett exempel. Förutsättningen för detta är att det är realistiskt och relevant för din situation.

formuleringar ochanvändbara fraserför en kommentar

I huvuddelen leder du dina argument. Man kopplar ihop dessa med sklänkande ord("sammanbindande ord"). Du kan hitta dessa och andra formuleringar nedan:

engelsk

Deutsch

Enligt...Enligt...
Dock...Dock...
Som författaren tydligt säger...Som författaren tydligt säger...
Å ena sidan... å andra sidan...Å ena sidan å andra sidan...
Första andra tredje...Första andra tredje...
Ett exempel som illustrerar detta är...Ett exempel som illustrerar detta är...

Du kan hitta fler bindande ord i förklaringen "Anslu*tningar". Klicka dig vidare för inspiration!

Exempel på en kommentarstext

En huvuddel för det tidigare exemplet kan se ut så här:

Skolor vill hjälpa eleverna att lära sig för livet och växa upp – det är därför de ska ha deras bästa i åtanke. Faktum är att studier visar att eleverna skulle bli friskare och få bättre betyg om skolan började senare på dagen. Genom att få mer sömn och hålla sig till sin biologiska rytm skulle eleverna bli friskare och i sin tur vara mer ansvariga över sin mentala kapacitet – vilket resulterade i bättre betyg. Kommer du ihåg att du var tonåring och hade världens tyngd på ryggen, liksom det akuta behovet av att skapa en personlig identitet? Det finns tillräckligt med stressfaktorer som spelar in i det vanliga tonårslivet, skolan behöver inte bli ännu mer av en än den redan är.

I det här exemplet är den första meningen avhandlingen. Avhandlingen följs av en motivering och ett exempel som understryker uppsatsen. För enkelhetens skull innehåller denna kropp endast ett (starkt) argument. I din kommentar skulle du lägga till ungefär tre till fem argument.

slu*t

I det sista avsnittet av din kommentar sammanfattar du kort och koncist dina argument. Du kommer inte med några nya argument. Vid en personlig kommentar skriver du dinÅsiktupp igen, om du gör en argumenterande kommentar flyttar du inslu*tsatsfrån de argument som lagts fram.

Om du ställde en fråga till läsarna i inledningen, svara på den med din åsikt i den sista delen. Du kan till och med upprepa frågan för att göra bakreferensen tydlig.

formuleringar ochanvändbara fraserför en kommentar som slu*tar

slu*tligen, några formuleringar och användbara fraser för slu*tet av din kommentar:

engelsk

Deutsch

Allt som allt/För att sammanfatta/Sammanfattningsvis...Sammanfattningsvis...
I slu*tet...I sista hand...
I stort sett...På det hela...

Exempel på en kommentar som slu*tar

I exempelkommentaren om skolstart kan din slu*tsats se ut så här:

Med tanke på fakta – och personligt minne – hade de protesterande eleverna rätt och skolor borde överväga att börja senare på dagen. Både lärare och elever skulle tjäna på detta beslu*t och jag vet att jag skulle ha velat ha en extra timmes sömn.

I denna slu*tsats hittar du en kortSammanfattningav vad som sades och aslu*tsats. Den sista meningen gjorde din personliga åsikt tydlig och du tog ställning – som krävs för en kommentar.

Skriv en kommentar Engelska: struktur & exempel (1)Fig. 1 - Timglasprincipen som skiss

Skriv en kommentar Svenska - Det viktigaste

  • En kommentar är enpersonligt uttalandepå ett specifikt ämne och är uppdelat iIntroduktion,Bulkochslu*t.
  • I inledningen till kommentaren ger du dina läsare en överblick över ämnet. Fråga dinDessainnan.
  • I huvuddelen klargör du din ståndpunkt. Detta görs med personliga kommentarer genom lämpligaargumentoch med argumenterande kommentarerProffs-ochMotargument.
  • slu*tet av kommentaren består av ett kortfattatSammanfattningDina argument och en slu*tsats från dem. För personliga kommentarer, avslu*ta med dinapersonlig åsikt, för argumenterande kommentarer med den ståndpunkt du argumenterade för.
  • En kommentar kommer att dyka upp iEnkel presentskriven.

bevis

  1. schule-bw.de: "kommentera..." kontra "diskutera...". (2022-05-25)
Skriv en kommentar Engelska: struktur & exempel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 5860

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.