Sociala rapporteringsverktyg: Dashthis vs Databox vs Social Report (2024)

Sedan flera år tillbaka har sociala medier varit en del av de flesta digitala marknadsföringskampanjer, över alla nischer. Oavsett om du säljer produkter eller erbjuder tjänster, är det nästan nödvändigt att "vara" på sociala medier.

Anledningen till att sociala medier är viktiga för nästan alla företag är inte komplicerad.

EnligtSmarta insikter, det finns över 3 miljarder användare av sociala medier världen över, och antalet fortsätter att växa – 13 % upp sedan förra året. Chansen är stor, oavsett var i världen du befinner dig och vad som är din produkt, en stor del av din målgrupp använder sociala medier.

Det finns tusentals artiklar där ute (även vi har några på vår blogg!) som förklarar hur du kör dina sociala medier, när och vad du ska lägga upp, hur du använder bilder etc. Så den här artikeln kommer inte att täcka det.

Istället ska jag prata med dig om en viktig del av att driva en framgångsrik social mediakampanj –social rapportering.

Social rapportering är här för att visa dig vad du har gjort rätt, vad som kan förbättras och vad som helt enkelt inte fungerar för ditt varumärke. Att spåra hur dina handlingar påverkar mätvärden som följartillväxt och engagemangsgrad är en avgörande del av hanteringen av sociala medier.

Och som det alltid är, det finns ett verktyg för det.

Jag har provat tre populära verktyg för sociala rapporter:Dashtis,Databox, ochSocial rapport. Målet är att visa dig hur var och en av dem ser ut, känns och fungerar, så att du kan bestämma om du vill prova några av dem för dina egna sociala mediekampanjer.

Dash detta

Jag måste vara ärlig här och erkänna detDash dettavann mig direkt från början. Jag älskade det enkla gränssnittet, antalet integrationer det hade, utseendet på rapporterna och den underbara kundsupporten.

Som du kan gissa från appens namn kretsar den kring instrumentpaneler som förvandlas till rapporter efter att du har konfigurerat dem. Varje instrumentpanel kan innehålla mätvärden, diagram, text och bilder om ett eller flera sociala nätverk – du kan anpassa den efter dina behov.

Sociala rapporteringsverktyg: Dashthis vs Databox vs Social Report (1)

Dash denna inställning och arbetsflöde

Inställningsprocessen för instrumentpanelen är ganska enkel, även om du använder verktyget för första gången:

  1. Plocka upp en typ av instrumentpanel
  1. Välj vilka sociala konton du vill spåra
  1. Namnge din instrumentpanel
  1. Välj en mall eller förinställning (valfritt)
  2. Vilken tidsperiod vill du kontrollera

Det finns3 olika typer av instrumentpaneler du kan skapa:

  1. Den periodiska instrumentpanelenkommer att visa statistik från vissa tidsperioder – dagligen, månadsvis, kvartalsvis och mer.
  1. Rullande instrumentbrädakommer att visa data löpande, inom en tidsram som du väljer.
  2. Kampanjens instrumentpanelär speciellt skapad för att spåra kampanjresultat under en viss tidsperiod.

När du har bestämt dig för typen av instrumentpanel kan duanpassa den eller använd en färdig mall. Du kan lägga till eller ta bort olika widgets på din instrumentpanel och helt anpassa din rapport.

Det finns fördefinierade widgets för varje datakälla du väljer, men du kan också lägga till några allmänna – som rubriker, kommentarer eller statiska widgets – som låter dig lägga till skräddarsydda diagram eller diagram baserat på en datakälla som kanske inte har varit täcks av de förinställda widgetarna.

Varje widget kan ändras och flyttas runt; du kan till och med lämna kommentarer och förklaringar på var och en. Dessutom kan du lägga till fler datakällor till en instrumentpanel så att du inte behöver ha 3 rapporter för Twitter, Facebook, Instagram, utan snarare alla 3 i en praktisk rapport. Antalet widgets du kan lägga till är obegränsat.

När du är klar med att redigera och välja statistik kan du ladda ner rapporten i PDF, dela den via e-post eller få en delbar länk att skicka till dina kunder. Rapporten kan ha ett lösenord som gör den mycket säker.

Om du är en del av en marknadsföringsbyrå,du kan lägga till fler användare till ett Dashthis kontooch arbeta som ett team, med olika användarroller. Tyvärr kan du inte lägga till en kund.

Vad kan förbättras

Det enda jag inte gillade med det här är mängden anpassning som tillåts i standardpaket. Du kan ladda upp din logotyp i exakta mått som anges, vilket innebär att om din logotyp är mer kvadratisk eller lite bredare än vad Dashthis föreslår, kommer det att finnas blanksteg runt den. Det finns också bara 2 alternativ för huvudbakgrundsbilden.

Allt detta kan anpassas med White Label-alternativ som måste betalas extra.

Dash denna prissättning

Sociala rapporteringsverktyg: Dashthis vs Databox vs Social Report (2)

Du kan registrera dig för 15 dagars gratis provperiod utan problem. Om 15 dagar inte räcker för att testa det helt, kan du helt enkelt tweeta om verktyget och få 15 dagar till på ditt konto.

Priserna varierar från $33 per månad för 3 instrumentpaneler, till $499 per månad för 100 instrumentpaneler, med rabatter tillgängliga för att ta årliga betalningsalternativ. Varje plan ger tillgång till alla funktioner OCH dedikerad kontoansvarig. Kontoansvariga är här för att svara på alla dina frågor och de kommer till och med att hoppa på ett samtal för att visa dig alla dess funktioner och hur du använder dem.

Databox

Det andra verktyget jag har provat och testat ärDatabox. Verktyget är ganska likt Dashthis på ett sätt att det också är baserat på instrumentpaneler. Processen att skapa en instrumentpanel, och därför en rapport, är praktiskt taget densamma.

Databox setup och arbetsflöde

Du måste lägga till en datakälla, dvs koppla ihop din sociala profil. De erbjuder många integrationer, men lite mindre än Dashthis. Ändå kommer du definitivt att hitta det du behöver. Du kan välja en eller flera integrationer per databoard.

Sociala rapporteringsverktyg: Dashthis vs Databox vs Social Report (3)

Därefter kan du välja mätvärden från den valda integrationen som du vill inkludera i rapporten. Databox skapar datatavlan direkt och ordnar mätvärdena på bästa möjliga sätt. Designen är riktigt cool och ser futuristisk ut, som något som Tony Stark skulle flytta över sitt kontor med sin hand.

Precis som i Dashthis är alla widgets anpassningsbara. Du kan flytta runt dem, ändra storlek på dem, ändra utseende. Du kan också ändra bakgrunds- och graffärgerna, och till och med lägga till widgets med mätvärden från andra datakällor, inte bara den du valde i den första installationen. Sist och minst :), Databox låter dig lägga till din logotyp och ändra titeln på datatavlan också.

Vid något tillfälle kan du få en popup som säger "Inget mer utrymme" för nya widgets på datatavlan. Det finns begränsat utrymme, ja, men du kan göra mer utrymme genom att helt enkelt ändra storlek på några widgets. Varje datatavla är faktiskt uppdelad i rutor där du placerar widgets, ordnade i 4 rader och 8 kolumner – vilket innebär att du kan ha upp till 32 widgets på en databoard.

Jag skulle föreslå att du inte gör det utan ordnar dem snyggt, med vissa expanderar genom 4 rutor och några genom 2 – men bara om du vill att din rapport ska se fantastisk ut.

När du är nöjd med hur din rapport ser ut kan du dela den med dina teammedlemmar eller kunder. Du kan ladda ner rapporten och dela den via en länk som kan skyddas med ett lösenord. Du kan också schemalägga regelbundna ögonblicksbilder vilket innebär att verktyget kommer att skicka uppdateringar om utvalda mätvärden regelbundet.

Databox har en snygg funktion där du kan skapa en karusell av datatavlor, så att du inte behöver skicka och dela 3 eller 4 länkar för varje socialt nätverk du vill spåra, men du kan välja att sammanföra dem i ett karusellläge. Så här ser det ut.

Precis som i Dashthis kan du lägga till teammedlemmar till Databox också. Men i Databox,du kan lägga till kunder. De kommer att få en e-postinbjudan med inloggningsinformation och kommer att kunna komma åt datatavlarna men inte redigera dem. Varje klient får en medlem av ditt team som administratör.

Sociala rapporteringsverktyg: Dashthis vs Databox vs Social Report (4)

Databox låter dig också skapa mål för dina datatavlor, som antalet följare du vill få eller engagemangsgrad du vill uppnå under en viss tidsperiod.

Databox-teamet schemalägger livedemos regelbundet så att du kan se första hand hur du använder deras verktyg.

Vad kan förbättras

Verktyget ser verkligen snyggt ut, databrädorna ser väldigt moderna och futuristiska ut, med negativa sidor som kanske inte är lika många integrationer som i Dashthis och det faktum att du inte kan ladda ner rapporten i PDF - något som dina kunder kan insistera på.

Databox prissättning

Sociala rapporteringsverktyg: Dashthis vs Databox vs Social Report (5)

Priset varierar från helt gratis för 3 integrationer, 3 användare och 3 databoards, upp till $249 per månad för 50 integrationer, 20 användare och 50 databoards. Mätvärdena uppdateras dagligen i gratisplanen och varje timme för alla betalplaner.

Social rapport

Det senaste verktyget för sociala rapporter jag granskade var Social Report. Det är den största av tre, med rapporteringsdelen som bara är en liten funktion i vad som lätt kan vara ett verktyg för alla dina behov för hantering av sociala medier.

Eftersom jag var en visuell typ av person, gillade jag inte det här verktyget till en början. Användargränssnittet ser inte hälften så trevligt ut som det i tidigare två verktyg, men det beror mest på att det bara finns så många alternativ och funktioner. Det är lätt att använda och självförklarande men ja, det ser inte för vackert ut.

Sociala rapporteringsverktyg: Dashthis vs Databox vs Social Report (6)

Inställning och arbetsflöde för sociala rapporter

Social Report låter dig anslu*ta i stort sett alla samma integrationer som de tidigare två verktygen, med några mindre skillnader (till exempel har de inte Ahrefs). Processen är densamma som vanligt, ganska lätt att använda, men här, när du väl kopplar ihop dina sociala profiler, kan du göra så mycket mer än att bara rapportera.

Som en del av Social Report hittar du funktioner som publiceringsschema och Social Inbox.

Du kan enkelt schemalägga och publicera inlägg på sociala medier direkt från verktyget, till och med ordnaEvergreen innehållsom kommer att delas vid flera tillfällen under en viss tidsperiod. Social Inbox, å andra sidan, låter dig övervaka all interaktion med dina sociala profiler – omnämnanden, kommentarer, meddelanden.

Utöver det kan du till och med ställa in lite social automation. Till exempel, någon lämnar en kommentar till dig på Facebook, Social Reports ser det och gillar den kommentaren direkt. Det är väldigt praktiskt och eliminerar vissa tråkiga delar av sociala mediers hantering.

Men låt oss fokusera på rapporteringen. Rapportering i Social Report var lite underväldigande jämfört med de två föregående verktygen. Visst, rapporteringssektionen har alla mätvärden du kan behöva och du kan välja mellan olika typer. Du kan dock inte skapa eller lägga till dina egna widgets som du kan i andra två verktyg så att dina rapporter kan se enkla och något grundläggande ut.

Sociala rapporteringsverktyg: Dashthis vs Databox vs Social Report (7)

Rapporterna kan endast laddas ner som PDF eller skickas via e-post,det finns inget alternativ för länkdelning. Du kan anpassa dem genom att lägga till ett skräddarsytt försättsblad med din logotyp och företagsnamn. Det tar lite tid att generera rapporten – den är inte omedelbar som den var i tidigare verktyg. Videon nedan visar hur lång tid det tar, samtidigt som andra tillgängliga alternativ visas.

Jag har redan nämnt vad som kan förbättras så att du inte får ett separat avsnitt för det den här gången 🙂

Social Report prissättning

Detta är det enda verktyget av tre där vi var tvungna att infoga kortuppgifter för att få en gratis provperiod. Provperioden är i 30 dagar och du kan testa vilken som helst av de 3 planerna de erbjuder. Priserna varierar från $49 per månad för 5 projekt, upp till $199 för 20+ projekt.

Sociala rapporteringsverktyg: Dashthis vs Databox vs Social Report (8)

Om du letar efter ett allt-i-ett-verktyg för dina behov av sociala medier, prova definitivt detta. Rapporteringsdelen är inte spektakulär men den gör jobbet den behöver.

Det är allt för idag gott folk. Använder du något av dessa sociala rapporteringsverktyg eller tror du att vi missat att nämna det bästa? Lämna en kommentar eller hör av dig på sociala medier!

Alternativt, om du gillade den här, ta en titt på några av våra andra recensioner:

Quuu Review – Vad är det och hur det fungerar

3 små sociala mediehjälpare – Crowdfire vs DrumUp vs OnlyPult vs NextPost

Blogger Outreach Tools Spotlight: Pitchbox vs Ninja Outreach vs BuzzStream vs Mailshake

Sociala rapporteringsverktyg: Dashthis vs Databox vs Social Report (2024)

FAQs

What is the difference between a data report and a data dashboard? ›

Reports tend to be broader and feature historic data. Because they must be delivered periodically, they represent a snapshot of a specific area or organization rather than its real-time situation. Dashboards, on the other hand, are built to visualize and organize data in real-time.

What is the difference between reporting and dashboarding? ›

Dashboards have a larger scope than reports. Reports focus on one specific topic and provide in-depth information on that subject, while dashboards offer a wide range of information using multiple metrics to explain the general status of a situation.

What is the difference between a report and a dashboard in tableau? ›

Dashboards and reports are critical for business intelligence, and dashboards can help users understand complex reports. Dashboards are ideal for stakeholders who need at-a-glance overviews of performance. Reports are for stakeholders who need more details and who want to slice and dice data to uncover insights.

Are dashboards useful for reporting data? ›

A dashboard report helps you quickly see progress against KPIs and other metrics. This kind of reporting helps you visualize your data, as well as explore and analyze it in a variety of ways directly within the dashboard.

What is the difference between a dashboard and a data set? ›

Data Sources for Reports and Dashboards: You use a single data set for report creation. However, dashboards use various data tables connected to provide an eagle-eye view of your business.

What is another name for dashboard reporting? ›

In other usage, "dashboard" is another name for "progress report" or "report" and considered a form of data visualization.

What is the difference between KPI report and KPI dashboard? ›

KPI reports take the information presented on the KPI dashboard to a new level. They go deeper into the data to pull out more detailed insights and analysis. A KPI report helps stakeholders and team members identify trends or bottlenecks over a specific time period, so that they're able to make better decisions.

What is the difference between a dashboard and an infographic? ›

Dashboards are for accurately communicating data to enhance understanding. But, in my opinion dashboards generally have a specific or at the very least a known audience. Infographics are meant to engage a broader, perhaps ill-defined audience in order to tell a story.

What is the difference between analytics and dashboards? ›

Analytics Answers the “Why Behind the What”

So if dashboards answer the “what,” then analytics answer the “why” behind the what. Analytics take it a step further, digging down deeper into the data. We might pose analytics questions like: “When users search my site, what are the solid business outcomes/conversions?”

What are some of the downsides to using dashboards? ›

The Limitations of Dashboards
  • Lack of real-time anomaly detection prevents proactive incident management. ...
  • Over-reliance on historical data. ...
  • Missing small incidents that have a negative impact. ...
  • CEO dashboards lack correlation. ...
  • Cluttered dashboards and false positives. ...
  • Lack of intelligent prioritization.

What must you avoid when making a data dashboard? ›

By understanding what makes a “bad” dashboard, you can avoid pitfalls and enable users to accomplish their goals through data.
  1. Too Many KPIs in One Dashboard. ...
  2. Poor Data Quality. ...
  3. Using the Wrong Chart Types. ...
  4. Skewing Scale. ...
  5. Gilding the Lily. ...
  6. Not Providing Context / Legends. ...
  7. Color Calamities. ...
  8. Nothing Compares to You(r Pie Charts)

What is a data dashboard? ›

A data dashboard is a tool many businesses use to track, analyze, and display data—usually to gain insight into the overall wellbeing of an organization, department, or specific process.

What is the difference between a report and a dashboard in Salesforce? ›

Reports can be made public, shared, or left hidden. Whereas Salesforce reports are displayed in columns and rows, the dashboard is a visual display of this data. Each component on the dashboard displays data from a single report.

Why is a report called a dashboard? ›

The term dashboard originates from the automobile dashboard where drivers monitor the major functions at a glance via the instrument panel.

What is the difference between report and data Visualisation? ›

So, reporting versus visualizing. If reporting is simply relaying information, visualizing creates meaning from it. Think of a report as a hulking block of marble; a visualization is the polished statue. But know that often our visualizations will reveal a truth that is messy, or inconvenient.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 5478

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.